MVO

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij BroNij hoog in het vaandel. De balans te kunnen vinden tussen mens, milieu en planeet, is een kernbegrip bij BroNij.

Zo drukken we nagenoeg geen documenten meer af, maar verwerken het meeste digitaal. Dit is niet alleen een kostenbesparing voor BroNij maar draagt ook bij aan een beter milieu.

Verder wordt afval binnen ons bedrijf gescheiden ingezameld en door erkende verwerkers verwerkt.

Daarnaast hebben wij een speciale trailer ontworpen die in plaats van 3 containers er 5 kan meenemen. Dit zorgt voor minder transportbewegingen en dus minder CO2 uitstoot.

Ook van onze leveranciers verwachten minimaal een zelfde MVO- beleid.

Ook op maatschappelijk gebied heeft BroNij een flinke stap gezet door in door samen te werken met haar zusterbedrijf Ferro- Fix Sociaal Staal, een voormalige sociale werkplaats van de gemeente Rotterdam waar zo’n 125 mensen met een beperking werken. Wat ooit begon met het in elkaar zetten van ondergrondse afvalcontainers is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige metaalfabriek, waar mensen met veel plezier een bijdrage leveren aan het arbeidsproces en volwaardige marktconforme producten maken.

Door deze samenwerking zijn wij in staat zeer snel onderdelen te kunnen leveren voor boven- en ondergrondse afvalcontainers.